Experimentació sonora

experimentacio sonora

Establerta a partir de la plataforma Hangar_sonor, aquesta línia de recerca sonora abasta tant projectes relatius a les tecnologies i tècniques de generació, captació i producció i reproducció de so; com la creació sonora contemporània més experimental. Aquesta línia de recerca es desenvolupa en col·laboració amb Befaco i l'Orquestra del Caos, tots dos col·lectius residents en Hangar, i inclou una relació especialment experimental amb el Màster d'Art Sonor de la Facultat de Belles arts de la Universitat de Barcelona.

Projects by Research Field

Residència i taller de recerca que formen part d'un procés experimental al voltant del live coding. S'exploren les estratègies alternatives per a la creació de so i música.
Peça que descontextualitza, estèticament i formalment, l'acid house. Aquest treball s'emmarca en una exploració entorn a la descontextualització de sons icònics rave.
Projecte on autòmats cel·lulars generen sons molt simples que reben i envien senyals de manera molt bàsica per assolir estats de caos i equilibri en funció de comportaments col·lectius. El resultat és una textura sonora evolutiva que és modificada pels visitants quan aquests modifiquen alguns dels paràmetres d'entrada, com per exemple la variació en la llum.
Projecte d'investigació que desenvolupa una metodologia per a l'exploració estètica (o perceptual) dels espais sonors generats per sistemes de composició algorítmica. Es busca que les regles generades pel sistema puguin ser interpretables, perquè puguin utilitzar-se durant l'escriptura, la modificació i l’execució en viu (Live coding) dels algoritmes.
Peça audiovisual de 37 minuts on un algoritme genera, en temptatives successives, mosaics sobre superfícies fixades prèviament. So i imatge dialoguen en la creació de formes, on cada color es correspon amb l'altura del so.