Laboratori de telepresència

Foto laboratorio telepresencia
Any
2011
Programa
Línia de recerca

Laboratori enfocat a generar un espai d'experimentació amb les noves tecnologies en l'àmbit de la telepresència.


Aquest projecte està enfocat a generar un espai d'experimentació amb les noves tecnologies en l'àmbit de la telepresència. Treballa en l'obertura de diferents estacions/espais des d'on intervenir i comunicar-se remotament mitjançant la provatura d'eines que permeten una comunicació interactiva. La comunicació pot incloure l'intercanvi de dades, l'alteració de les condicions sensorials i ambientals, sistemes de control a distància o la creació d'espais virtuals a partir de realitat augmentada.

A més del treball amb la tecnologia, es busca generar un enfocament crític que permeti qüestionar els propis espais des d'on es treballa, en aquest cas, espais de producció cultural i institucions públiques. A partir d'aquest posicionament es plantegen reflexions al voltant de conceptes com percepció, sentits, interfície, control, realitat, ocupació i intervenció en l'espai institucional i públic, i la biopolitica.

Les eines tecnològiques que s'han utilitzat són el programari Scenic per a la telecomunicació i mòduls bàsics d'Arduino i PureData.