Marcel·lí Antúnez

Foto Marcel·lí Antúnez

Internacionalment conegut per les seves performances mecatròniques i les seves instal·lacions robòtiques. Els seus treballs s'han presentat en nombrosos festivals, galeries, museus i teatres de tot el món, com La Villette (Paris), l.C.A. (Londres), FILE (Sao Paulo), DAF (Tòquio), DOM Cultural Center (Moscou), DEAF (Rotterdam) i  Performing Arts (Seül), entre d’altres.

Al llarg de més de 30 anys de carrera, ha desenvolupat un univers particular sorgit, en part, pel seu interès pel còmic, l'Art Brut, les avantguardes dels 60 o les tradicions populars. Un cosmos que ho completa la seva inclinació per certs elements de la condició humana com ara l'alimentació, el sexe o la mort.

El seu treball té el cos com a element central. Es mou en l'esfera de l'art de la instal·lació i la performance, i des de fa més de dues dècades, s’interessa per la tecnologia digital. Durant aquest temps l'artista ha desenvolupat un procediment que s'anomena sistematúrgia. El quid d'aquest sistema és la participació de l'usuari. La sistematúrgia, literalment dramatúrgia de sistemes informàtics, es divideix en tres àmbits: interfície, gestió informàtica i mèdium.

Ha rebut, entre altres, les següents distincions i premis: Primer Premi al Festival Étrange (Paris, 1994), Millor New Media al Noveaux Cinéma/Noveaux Médias (Montreal, 1999), Premi Max nous llenguatges escènics (Espanya, 2001), Menció honorífica al Prix Ars Electronica (Linz, 2003), Premi Ciutat Barcelona en categoria Multimèdia (2003), Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d'Arts Visuals (2014) i l'Art Excelence Award 2015 Japan Media Arts Festival.

Línia de recerca

Resources by Researcher

Projects by Researcher @ Hangar

Laboratori enfocat a generar un espai d'experimentació amb les noves tecnologies en l'àmbit de la telepresència. Treballa en l'obertura de diferents estacions/espais des d'on intervenir i comunicar-se remotament mitjançant la provatura d'eines que permeten una comunicació interactiva.