Rosa Llop

Foto Rosa Llop

Rosa Llop és dissenyadora de formació. Els seus interessos se centren en l'estudi del llenguatge visual, la cultura digital i el disseny. L'any 2013 va acabar un grau en Art i Disseny centrat en metodologies per a la recerca en disseny. Actualment, és directora del màster en Disseny de Projectes per Internet, el postgrau en Disseny d'Apps i el postgrau en Intel·ligència de Dades i Disseny a ELISAVA-UPF. També és professora en el màster en Publicacions Digitals de BAU-UVic i en el grau Multimèdia de la Universitat Oberta de Catalunya.

La seva línia d'investigació és la crítica del software per la publicació digital en relació a les oportunitats d'expressió gràfica que ofereix als seus usuaris, així com l'estudi sistemàtic dels mecanismes que regeixen el missatge gràfic. Fruit d'aquesta investigació ha publicat amb Gustavo Gili el llibre Sistema gráfico para las cubiertas de libro. Hacia un lenguaje de parámetros (2014). L'any 2015 va formar part de l'equip d'investigació liderat per Hangar per la redacció del Manifiesto para una Aproximación Crítica a la Interfaz.

 

Línia de recerca

Projects by Researcher @ Hangar

L'Interface Manifesto és un projecte d'investigació i d’escriptura col·lectiva que busca comprendre les interfícies com a fenomen cultural central a través del diàleg i la praxi interdisciplinària. El resultat ha estat un manifest que vol emfatitzar l'aspecte ideològic i la intenció política de la interfície.