Mary Maggic

Mary Maggic

Mary Maggic és una artista que utilitza metodologies de biohacking per conformar la seva pràctica, tot examinant la relació entre la biotecnologia i el discurs cultural. Els projectes més recents de Maggic són Open Source Estrogen i Estrofem! Lab els quals generen protocols DIY per a l'extracció i detecció de l'hormona estrogènica a partir de cossos i entorns, tot demostrant la seva microactivitat i potencial de mutagènesi, per exemple, amb el pirateig de gènere. El projecte s'ha desenvolupat en format de workshop a tot el món i en col·laboració amb membres de Hackteria, GynePunk Lab i Aliens in Green, i ha rebut Menció d'Honor a la categoria Prix Ars Electronica 2017 Hybrid Arts. Mary Maggic té un BSA en Ciències Biològiques i Art de la Universitat Carnegie Mellon i un Màster en Arts i Ciències dels Mitjans del MIT Media Lab. Maggic va créixer en una comunitat de parla xinesa a Los Angeles i ara resideix a Viena.

 

Línia de recerca

Projects by Researcher @ Hangar

Resum / eixos de treball

1- [schizophyllumcheese] Com fer formatge amb Schizophyllum Commune. Pel que sembla, Schizo produeix els mateixos tipus d'enzims coagulants de lactosa que produeixen els microorganismes productors de lactobacils i formatge. Quan el formatge s'elabora amb fermentació Schizo més que amb fermentació lactobacilar, conté Beta-glucans i altres substàncies anticancerígenes.

Projecte de recerca col·laborativa i interdisciplinar. El estrogen de codi obert combina biohacking i disseny especulatiu per demostrar de quina manera tan arrelada l'estrogen és una biomolècula amb biopoder institucional. Open Source Estrogen és una forma de desobediència civil biotecnològica, que busca subvertir als agents biopolítics dominants del maneig hormonal, la producció de coneixement i la toxicitat antropogènica. El projecte comença amb una pregunta especulativa: què passaria si fos possible produir estrogen a la cuina?