Mapa A: Rastrejar els principals 100 dominis

Com a part de la recerca desenvolupada durant la seva residència ( nov-dic 2016) a Hangar, Vladan Joeler (Sharle Lab) en col·laboració amb Critical Interface Politics Research Group (Joana Moll y Matteo Zappa) ha dissenyat una sèrie de mapes que mostren algunes de les estructures complexes que formen Internet.

Els principals temes treballats durant aquest projecte de recerca: #Internet Physicality; #Geopolitics of the Internet; #Algorithmic Governance; #Interface Politics; #Internet Backbone; #Data flows & Sustainability; #Cognitive Capitalism; #Social Engineering; #Surveillance; #Online Tracking; #Data
Commodi fication; #Data Privacy.

Mapa A: Rastrejar els principals 100 dominis
Lluny de ser una entitat purament immaterial, Internet és una estructura extremadament complexa composta per un gran nombre d’actors que tenen un impacte directe i profund en tots els aspectes de la nostra vida quotidiana. Amb la finalitat de crear una imatge més àmplia del flux de dades i ubicacions clau es va realitzar una anàlisi de les rutes de dades als 100 llocs web més visitats pels usuaris situats a Espanya. Cada punt en aquest mapa representa una adreça IP (router o un altre dispositiu de xarxa) i les línies entre els punts són els enllaços – cables que els connecten.

Línia de recerca
Tipus recurso
article
Arxiu
100.pdf1.14 MB